4.6.2017

MODERNI PÖNTTÖUUNI MUURATTUNA PAIKALLEEN



// Kaupallinen yhteistyö: Linnatuli Oy


Sukelletaanpa sunnuntain kunniaksi taas raksan pariin. Lattian asennuksen jälkeen seuraavana vuoronsa sai takka*, jonka meille toimitti kotimainen Linnatuli. Kuten niin monen muun rakennusaikaisen valinnan kohdalla myös takka on lopulta se ensimmäinen vaihtoehto, johon pyöreitä takkoja etsiessämme iskimme silmämme. Witka Wood -takka on muotoilija Ville Witkan moderni versio perinteisestä pönttöuunista. Kauniiseen ja siroon ulkonäköön yhdistyy silti yllättävän paljon varaavaa kivimassaa, minkä koimme tärkeäksi verratessamme Witka Woodia kevyempiin tunnelmakaminoihin. Kaukolämmön parina tämä takka on varmasti mainio lisälämmön tuoja, tunnelmasta nyt puhumattakaan!


Kun takka oli asennettu paikoilleen, tunne oikeasta valinnasta vain vahvistui. Mielestäni takka on mittasuhteiltaan juuri hyvän kokoinen huonekorkeuteen ja seinään upotettuun hyllyyn nähden. Pienempi kamina olisi helposti näyttänyt hyllyn rinnalla vähän hassulta. Myös takan ehkä hieman yllätyksellinenkin sijainti tuntuu juuri oikealta. Takkaluukku suunnattiin viistottain olohuone-ruokailutilan halki kohti ikkunaseinää ja meidän makuuhuonetta.




Takka odottelee vielä teräskuoren, luukun ja piipun asennusta. Witka Woodista on saatavilla useampi eri kuoren väri ja me valitsimme takkaan valkoisen kuoren mustalla luukulla. Irrallinen kuori mahdollistaa värin vaihtoa myöhemmin, jos valkoinen alkaa syystä tai toisesta kyllästyttää. Puunsäilytystelinettäkään emme muuten tule enää tarvitsemaan, kun polttopuut asettuvat kivasti tuonne hyllyn lattiapinnalle.


Takan lämpöä tässä olisi rehellisesti viime päivinä tarvittu ja uskonpa, että takkatulen loimotus uudessa kodissa tuntuu alkuun aivan yhtä eksoottiselta kuin saunan lämmityskin, pitkän takattoman ja saunattoman aikakauden jälkeen. Lupaankin palailla heti taas takka-asiaan, kun saadaan vielä puuttuvat palaset paikoilleen ja takka lämmitysvalmiuteen. Nyt toivottelen teille suloista sunnuntai-iltaa!



* Takasta saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

4 kommenttia:

  1. Aivan ihana kuten koko uusi kotinne! Ihana blogisi sai juuri uuden lukijan!
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita ja tervetuloa seuraamaan <3! Mukavaa viikkoa myös sinulle! Jospa saisimme viimein mukavan kesäiset kelitkin!

      Poista
  2. Olemme myös kaivanneet kotiimme jotain uutta elementtiä ja mietimme juuri takkaa. Olisi ihanaa vaan istuskella lasisen takkaluukun edessä ja katsella tulta sekä olla lämpimässä. Kuten mainitsetkin pitää paikka suunnitella tarkkaa, sillä uudelleen sijoittelu on vähän hankalaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takka tuo kyllä omaa ihanaa tunnelmaansa etenkin syksyllä ja talvella. Näitä moderneja takkojahan on olemassa myös kääntyvänä niin, että takkaa voi kääntää ja tulen suunnata siihen tilaan, missä sillä hetkellä ollaan.

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!